De yogalessen zijn nuchter en praktisch. Je wordt er sterker en soepeler van, krijgt meer rust, meer energie, en je lichaamsbewustzijn neemt toe. Aandacht en ontspanning staan voorop in de yogalessen. Door vanuit zachtheid soms best hard te werken leer je de rust, kracht en stilte in jezelf te vinden. Je hoeft absoluut niet lenig of heel sterk te zijn. Yoga is voor iedereen, ongeacht je leeftijd of postuur. 

 

Geen enkele les is hetzelfde.  Soms heeft de les een thema of krijgen bepaalde lichaamsdelen extra aandacht. In de yogalessen is er altijd aandacht voor de  Alignment basisprincipes, die uitgaan van de juiste uitlijning van de wervelkolom. Bewegen vanuit ontspanning. Fijn voor je rug!

 

 

 

 

Hatha yoga

Intensiteit: mild/gemiddeld

 

Deze les is geschikt voor iedereen. Het is een zachte, verdiepende  maar ook versterkende hatha yogales waarbij de houdingen elkaar rustig opvolgen. De inspannende houdingen worden afgewisseld door wat meer ontspannende houdingen. Naast de wat dynamischere hatha yoga is er in elke les ook ruimte voor bindweefselstrekkingen uit de yin yoga. 

De yogahoudingen (asana’s), de adem- en ontspanningsoefeningen werken in yoga samen om bewust en diep te ontspannen. Er worden voor de houdingen meerdere opties gegeven zodat deze les voor iedereen goed te volgen is.

De intensiteit van de bewuste les staat in het rooster vermeld. 

 

 

Flow yoga

Intensiteit: dynamischer

 

Deze les is ideaal als je wel van een iets dynamischere les houdt en hatha yoga te rustig vindt. De verschillende zonnegroeten vormen een vertrouwde basis die je lichaam snel leert herkennen. Ervaring met yoga is echter niet nodig. 

Het is een heerlijke les met flow waarvan je zowel krachtiger en energieker wordt als wel leert los te laten en te ontspannen. Ook in deze les wordt altijd afgesloten met een heerlijke eindontspanning. 

Flow yoga is iets minder geschikt als je ernstige pols of schouderklachten hebt.  

 

 

 

 

Rug yoga

Intensiteit: mild

 

Een yogales voor mensen met én zonder rugklachten. De les is gebaseerd op principes uit de Alignment Yoga. Een hele praktische en heldere vorm van yoga. Er wordt gebruik gemaakt van hulpmiddelen zoals een rolletje of stripje om richting te geven aan de ontspanning en vooral bedoeld om botstructuren weer in de natuurlijke alignment te brengen. Zodat de oorzaak van eventuele rugklachten wordt aangepakt of voorkomen. Ook is er aandacht voor gevoelige plekken in spieren, zogenaamde triggerpoints. 
Elke les is er vervolgens een serie houdingen zodat kracht en coördinatie opgebouwd worden. Zoals elke les is er aan het einde een fijne eindontspanning. 

 

 

 

Yin yoga

Intensiteit: mild

 

Yin Yoga is een rustige variant van yoga. Een fysieke yogavorm waarbij je de houdingen zo’n 2 tot 5 minuten aanhoud waarbij je je richt op het ontspannen van je spieren en het op rek brengen van het bindweefsel. Dit maakt dat zowel de spieren als het bindweefsel versoepelen. Op deze manier kun je spanning verminderen en blokkades op heffen. Een heerlijke les die je letterlijk en figuurlijk ruimte geeft.

 

 

 

 

 

 

Privéles

Een privéles is een goede manier om met yoga te beginnen. Voor de eerste keer mee doen met een groepsles kan een grote stap zijn. Met de privélessen leer je de basishoudingen met de juiste uitlijning waardoor je in een vertrouwde omgeving je zelfverzekerder voelt om daarna in te stromen in een groepsles.

Privéles is ook heel geschikt  als je je zorgen maakt om een blessure of juist preventief wilt werken aan een bepaald aandachtsgebied.

Daarnaast wordt een privéles natuurlijk helemaal afgestemd worden op jouw persoonlijke wensen en behoeften. Misschien zijn er bepaalde gebieden (fysiek of mentaal) waar je extra aan wilt werken, en daar is dan alle mogelijkheid voor. Ook als je geen specifieke vragen hebt, maar het gewoon prettig vindt om persoonlijk geholpen te worden zonder afleiding van anderen om je heen, dan is een privéles natuurlijk mogelijk. Je kunt een losse privéles boeken of meerdere privélessen doen.