Docenten

Naast de wekelijkse lessen van Marlous en zijn er ook externe docenten die lessen of workshops aanbieden. Informatie of opgave gaat via de betreffende docent. 

Marlous

Docent en eigenaresse yogastudio


Mijn naam is Marlous Brok. In 2019 ben ik begonnen met het geven van yogalessen in Markelo.  Begin 2020 heb ik de yogastudio in de Laarschool in Goor overgenomen. De meeste yogalessen in de yogastudio worden door mij verzorgd.
Yoga is voor mij heerlijk, ontspannend, krachtig en soms pittig. Ik beoefen al bijna 20 jaar yoga en wil mijn enthousiasme graag delen. Behalve rust en ontspanning zorgt het dagelijks beoefenen van yoga er ook zeker voor dat ik lekker in mijn vel zit. Voor mij is yoga een fijne manier om lichaam en geest te verbinden. Dit alles wel met een flinke dosis nuchterheid.
Ik woon in Markelo met mijn man en onze kinderen van 8 en 10 jaar.


Opleiding en bijscholingen

  • 2023 Ademworkshop (Ron ten Voorde)
  • 2022 Bijscholing: Critical alignment yoga (Sanayou YOGA ACADEMY)
  • 2022 Yoga Nidra en Savasana (Diana Aben)
  • 2021 Rugklachten en yoga als effectieve methode (Healthy Yoga)
  • 2020 Bijscholing: Yin Yoga verdieping in anatomie (Manja Weijers Fysiotherapie)
  • 2020 The art of sequencing (EkhartYoga academy)
  • 2019 Bijscholing: verdieping in Anatomie & Bewegen in Yang (Manja Weijers Fysiotherapie)
  • 2019 Critical Alignment Yoga Programma  (Yoga Ommen)
  • 2019/2021  Yogadocenten opleiding: Flow, Aligment en Yin Yoga, RYT 200 (Sanayou YOGA  ACADAMY)


Christel

Externe docent

 

Mijn naam is Christel de Jong en mijn motto is: ‘hoe ouder hoe soepeler’
Mijn hele leven ben ik al op zoek naar mijn passie. En die heb ik gevonden bij yoga. Tijdens mijn yoga opleiding werd ik pas echt enthousiast over yoga. Omdat we dagelijks de asana’s (houdingen) moesten oefenen, merkte ik dat mijn lichaam steeds soepeler en sterker werd. Ook voelde ik me stabieler en kreeg ik meer zelfvertrouwen.
Niet alleen de asana’s deden en doen veel met mijn lichaam ook de pranayama’s (ademhalingsoefeningen) hebben een positieve werking.
Hoewel ik de opleiding niet ging volgen om zelf les te geven, werd ik zo enthousiast dat ik vanzelf bij vrienden en familie ging oefenen. Daaruit ontstond een oefengroepje van twee. Dit werden er drie, vijf en zo ging het vanzelf door.
Ik geef lessen in de yogastudio in de Laarschool onder de naam:  ‘Yoga voor Iedereen’.
Ik heb zelf ervaren wat yoga met je lichaam kan doen. Het maakt je lichaam soepeler en sterker. Ook leer ik de grenzen van mijn lichaam te respecteren. Niet altijd meer mijn best te doen. Ik vind het leuk om dit ook aan andere mensen over te brengen. Het les geven is vanzelf ontstaan.
Mijn lessen zijn een combinatie van hatha yoga en yin yoga. Mindful yoga.
Wil je ook ervaren wat mijn yogalessen voor je kunnen doen? Meer informatie over mijn aanbod vind je op: Yogavooriedereen.nl


Maaike

Externe docent

Mijn naam is Maaike Wilhelm (43) en ik ben Holistisch Therapeut.
Naast de 1 op 1 sessies die ik geef, aan mensen die op zoek zijn naar zichzelf, balans zoeken, en hun krachtige plek in de wereld willen innemen, vind ik het heel fijn om in groepen de verbinding met elkaar te vinden. De kracht van cirkels is de gelijkwaardigheid en de gelijkgestemdheid. Ik werk graag met groepen vrouwen omdat er zoveel herkenning is in wat we voelen, ervaren, meemaken, delen etc. Door samen te zijn kan er samen gedragen worden, er kunnen liefdevolle spiegels worden voorgehouden. Het is enorm inzicht gevend om de verbinding te voelen tijdens de thema avonden.
Iedere avond staat in het teken van een ander thema. Bijvoorbeeld, zelfliefde, jouw innerlijkkind, Sound healing of werken met je intuïtie, etc. Ook Cacao ceremonies zullen op het programma komen.
Ik hoop je te ontmoeten op deze mooie ontspannen avonden in het yoga lokaal van Marlous.
Meer informatie over mijn aanbod vind je op:
praktijkmeavia.nl